27 mai 2017

Îndreptarul de băut berea care este o fiinţă vie

Am hotărat să scriu acest îndreptar pentru că mă pricep foarte bine la bere.

Şi pentru că tot am scris îndreptaru de cafea, merg înainte cu îndreptaru de bere, îndreptaru de vin, îndreptaru de scris îndreptaruri.

Mi-am descoperit nişa în care să-mi exploatez blogul. Îndreptaruri.

Totul a început azi dimineaţă când am băut patru beri Silva albastre.
Am remarcat imediat că nu intră deloc.
Cum reacţionăm?

Curiozitatea v-a făcut să-mi scrieti întrebări şi azi e timpul meu să-mi pun scrisul între ghilimele pentru că e momentul să dau sfaturi.

Berea e o fiinţă vie. 
Fermentează încă speriată când ajunge in frigiderele noastre.
E ca un căţel şi trebuie să o bem ca pe un căţel care ne e drag.
Nu chinuim berea.

Despre reacţii adverse.
Dacă avem o parteneră de viaţă, încercăm mereu să bem berea fără bucurie evidentă.
Pornirile genocidare cu 4-5 beri pe masă sunt greşeli.
Doamnele vor trânti uşa de două ori când pleacă şi singurătatea vă va împinge să scrieţi un blog.

Despre berea Silva Pale Ale. 
A apărut berea albastră Silva şi pornirea firescă e să bem imediat câte putem.
Este o mare greşeală pe care o fac şi eu uneori.
O sa devină acră, nefrecventabilă, ca o melodie ascultată de prea multe ori.

Despre mai mulţi cititori care m-au întrebat: 
Se poate bea bere după vin? Devine un chin?
Foarte bună întrebare. Berea nu devine niciodată un chin.
Dar de ce ai bea înaintea ei un vin?

Da, de multe ori bem înaintea ei un vin.
Important e să avem nurofen forte (gelule) în casă şi nu ne mai pasă dacă e chin.

Berea caldă rămasă când avem un chin o turnăm imediat la flori.
Frunzele lor vor căpăta un luciu sănătos.

Cobor să-mi iau un vin şi revin.

Este suficient cu berea.
Acum voi începe îndreptarul despre vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu